Zima rozkręca się w pełni, dlatego przenieśmy się na chwilę do słonecznej i ciepłej Algierii ☀️
Czytaj więcej >18 edycja Targów Franczyzy nie mogła się odbyć bez naszej obecności. W dniach 15-16 października w Pałacu Kultury i Nauki mieliśmy szansę brać udział największych Targach Franczyzy w Europie Środkowo-Wschodniej. W tym wydarzeniu uczestniczyło 200 konceptów franczyzowych oraz 7 tysięcy przedsiębiorców zainteresowanych otwarciem własnej firmy. Targi ze względu na trudną sytuację pandemiczną w kraju zostały […]
Czytaj więcej >W ostatnich miesiącach, podczas pandemii koronawirusa, udało nam się otworzyć trzy nowe lokale w Warsaw Hub, Bielsku-Białej oraz Arkadach Wrocławskich, przy zachowaniu obowiązujących zasad sanitarno-epidemiologicznych. W dniach otwarć witaliśmy Klientów promocjami, rabatami, makarunowymi gadżetami, a przede wszystkim pysznym makaronem! Nowy lokal w Warszawie znajduje się przy Rondzie Daszyńskiego, a dokładnie nieopodal wyjścia z Metra, na […]
Czytaj więcej >W dniu 7 września 2020 roku odbyło się najważniejsze w Polsce spotkanie restauratorów, w którym kolejny raz mieliśmy przyjemność wziąć udział. Food Business Awards to przede wszystkim możliwość zdobycia wyróżnienia za pracę i osiągnięcia właścicieli oraz personelu, szczególnie w tak trudnym czasie dla branży gastronomicznej. Tegoroczna edycja była wyjątkowa nie tylko mając na względzie Pandemię, […]
Czytaj więcej >Jesteśmy świeżo po otwarciu dwóch Food Trucków w Krakowie oraz we Wrocławiu. Street Food jest coraz bardziej popularny w naszym kraju, a kolejne otwarcia makarunowych food trucków jedynie potwierdzają, że uwielbiacie szybki, zdrowy lunch poza domem. Podczas eventów otwarciowych czekało na Was mnóstwo atrakcji. Była szansa na zdobycie naszych gadżetów, dodatkowych pieczątek, zniżek, a także […]
Czytaj więcej >W związku z panującą sytuacją lokale gastronomiczne zmagają się z nowymi wyzwaniami i szukają możliwości takiej organizacji pracy by móc bezpiecznie realizować zamówienia w czasie walki z pandemią. Aby uspójnić procedury i pozwolić restauratorom na sprawne i bezpieczne realizowanie dostaw posiłków powstał Kodeks Dobrych Praktyk, czyli procedur pozwalających na #bezpiecznedowozy posiłków do zamawiającego. Jednym z […]
Czytaj więcej >Każdy Kurier posiada przy sobie podręczny zestaw z żelem antybakteryjnym do rąk, płynem do dezynfekcji powierzchni, dopuszczony do gastronomii, rękawiczki jednorazowe nitrylowe, chusteczki jednorazowe, maseczkę bawełnianą wielorazową oraz mokre chusteczki czyszczące, Kurier zobowiązany uzupełniać zestaw wedle potrzeb. Obowiązkowa samokontrola stanu zdrowia Kuriera przed każdą zmianą: – pomiar temperatury, – oświadczenie kuriera o braku innych objawów […]
Czytaj więcej >Podstawowe informacje związku z obecną sytuacją epidemiologiczną na terenie kraju: Jak dochodzi do zarażenia koronawirusem? Koronawirus przenosi się drogą kropelkową oraz przez kontakt z powierzchniami, na których może się znajdować. To znaczy, że do zarażenia może dojść w sytuacjach: – bezpośredniego kontaktu ust lub nosa z płynami ustrojowymi nosiciela, np. ktoś bezpośrednio na Ciebie kaszle lub kicha, […]
Czytaj więcej >Od kilku dni Polska walczy z pandemią koronawirusa. W całym kraju wprowadzono stan zagrożenia epidemicznego a personel medyczny pracuje bardzo często ponad swoje siły nierzadko kosztem swojego prywatnego życia czy najbliższych. W związku z tym chcąc wesprzeć ludzi, którzy nas ratują i opiekują się nami dołączyliśmy do grona restauratorów, którzy dowożą posiłki właśnie do placówek […]
Czytaj więcej >25 października obchodzony jest Światowy Dzień Makaronu. Ustanowiony on został w 1995 roku z inicjatywy 40 producentów, by pokazać, że jest to produkt spożywany na całym świecie. W 48 krajach świata produkuje się rocznie ponad 14 milionów ton makaronu! Na pierwszym miejscu pod względem wysokości jego spożycia są oczywiście Włochy – to aż 24 kilogramy […]
Czytaj więcej >W maju obchodziliśmy szczęśliwe, bo 7 już urodziny. Z tej okazji przygotowaliśmy dla naszych Klientów konkurs fotograficzno-artystyczny pt. ,,Pokaż nam Makaruna swoimi oczami”. Otrzymaliśmy 45 bardzo ciekawych prac. Do wygrania były bardzo atrakcyjne nagrody w postaci smartphone’a, roweru oraz drukarki do zdjęć, ale to nie wszystko, każdy kto wziął udział w konkursie po okazaniu w […]
Czytaj więcej >9 wrześni 2019 roku po raz kolejny braliśmy udział w wydarzeniu jakim jest Food Business Awards-określanego mianem najważniejszego w Polsce spotkania restauratorów. Jest to to wyjątkowa okazja do promocji najlepszych firm i lokali gastronomicznych na terenie naszego kraju, a także wyjątkowa możliwość zwieńczenia pracy i osiągnięć przedstawicieli branży gastronomicznej. To również narzędzie służące kształtowaniu pozytywnego […]
Czytaj więcej >2 grudnia w Dubaju miało miejsce wielkie otwarcie kolejnego już poza granicami naszego kraju lokalu. Jest to największy, jak do tej pory lokal sieci. Jego powierzchnia liczy ponad 160 m. kw. Przygotowany został na przyjęcie blisko 70 gości – również na zewnątrz. Znajduje się on w nowym pasażu rozrywkowo-handlowo-gastronomicznym The Pointe Jumeirah, które już zyskało […]
Czytaj więcej >Fashion Island to jedno z popularniejszych centrów handlowych w Newport Beach w Kalifornii – pełne ludzi, kultowe i z tradycjami. Od września znajduje się tam także Makarun! Lokal w Newport Beach ma ponad 70 m. kw. powierzchni. Uruchomiony został w formule specjalnie zaprojektowanej do food courtów w centrach handlowych. Jest to funkcjonalna i bardzo estetyczna […]
Czytaj więcej >Miło nam poinformować, że 10 maja miało miejsce otwarcie lokalu w Łodzi przy ul. Rewolucji 1905. W ten wyjątkowy dzień, każdy kto polubił profil Makarun Łódź mógł wylosować gadżet lub otrzymać aż 50% zniżki na swoje zamówienie. Sam lokal usytuowany jest przy najnowocześniejszym w mieście akademiku, łódzcy studenci nie będą mogli zatem narzekać na brak […]
Czytaj więcej >Jak mawiał jeden z greckich filozofów ,,Jedyną stałą rzeczą jest zmiana”. Nasza sieć rozumie to doskonale czego efektem jest proces rebrandingu, w trakcie którego jesteśmy. Jest to ukłon w stronę naszych klientów i ewolucji ich potrzeb. Dynamiczny rozwój rynku gastronomicznego w Polsce skłonił nas do podjęcia bardzo ważnej i za razem odpowiedzialnej decyzji o zmianie […]
Czytaj więcej >Miło nam poinformować, że w drugim kwartale tego roku otwieramy pierwszy nasz lokal w jednym z najbardziej prestiżowych miejsc na świecie-na słynnej Palmie w Dubaju. Będzie on jedynym działającym na tamtejszym rynku polskim street foodem. Makarun powstanie w nowoczesnym pasażu handlowo-gastronomicznym The Pointe Jumeirah, wybudowanym na sztucznej wyspie w kształcie palmy. Jest to jedna z […]
Czytaj więcej >25 października na całym świecie miłośnicy spaghetti, nitek, penne czy świderków obchodzą swoje święto-World Pasta Day. Według statystyk przeciętny Włoch zjada około 28 kg makaronu rocznie, zaraz za nimi z wynikiem o połowę mniejszym znajdują się Wenezuelczycy i Tunezyjczycy. W Polsce natomiast, zjadamy ok. 4 kg makaronu na osobę, a ta liczba ciągle rośnie. Makaron […]
Czytaj więcej >