Marcin Szworak KST Gastro Group realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich „Opracowanie nowych projektów wzorniczych umożliwiających wprowadzenie nowej oferty gastronomicznej”
Celem projektu jest opracowanie podstaw wzorniczych i technicznych do wdrożenia nowej oferty świadczonej w ramach stoisk gastronomicznych. Stoiska te będą wykorzystywały formułę live cooking do potraw z makaronem, w ramach „wysp” gastronomicznych w centrach handlowych czy biurowcach. Nowa oferta ma być ofertą lepszą, w której założeniem jest wysoka jakość jedzenia, świeżość (wynikające z przygotowania potraw na żywo), naturalność i ekologiczność. Duży nacisk kładziony będzie na komfort i ergonomię lokalu, pojemników i sztućców.
Najważniejsze rezultaty projektu to projekty wzornicze podstawowych elementów oferty (stoisko gastronomiczne, pudełko, widelec), dokumentacja techniczna i organizacyjna dla stoiska pozwalające na tworzenie wielu takich samych punktów w całym kraju, a także wzorcowe, pierwsze stoisko Makarun Premium wykorzystujące opracowane projekty wzornicze i dokumentację techniczną. Wszystko to pozwoli na rozwój sieci lokali własnych i franczyzowych.
Dofinansowanie projektu z UE: 562 335.00 PLN
Wartość projektu ogółem : 922 131.00 PLN