fbpx
O nas

Otwarcia 2019

rok 2019 był dla nas bardzo intensywnym czasem. Przez cały ten rok otworzyliśmy 12 lokali, w tym dwa zagraniczne. Rozpoczęliśmy hucznym otwarciem lokalu w Krakowskim Orange Office Park, który jest pierwszym lokalem w nowej stylistyce, poprzez uruchomienie nowego konceptu jakim jest wyspa gastronomiczna w biurowcu przy ul. Życzkowskiego. Kończąc otwarciem na słynnej Palmie w Dubaju.

Makarun za granicą

Rok 2019 był to bez wątpienia najbardziej intensywny czas w historii rozwoju marki. W samym roku 2019 powstało 10 nowych punktów w Polsce, ale oprócz tego pojawiły się także lokalizacje zagraniczne. We wrześniu miało miejsce otwarcie w Kalifornii, natomiast w grudniu powstał największy jak dotąd lokal zlokalizowany w Dubaju na słynnej Palmie Jumeirah.

Makarun częścią Gastromall Group

Gastromall Group zarządza ponad setką lokali gastronomicznych w całej Polsce. W roku 2019 Makarun stał się częścią grupy co wiąże się z widoczną już dynamiczną ekspansję na rynku krajowym i zagranicznym.

Nowe logo

W związku ze zmianami konceptu, a co za tym idzie zmianami identyfikacji wizualnej marki, która na celu ma podążanie za potrzebami coraz szerszej grupy klientów zmianie uległo także logo Marki. Jest to bez wątpienia jedna z ważniejszych zmian. Logo to ma formę minimalistycznego, ale wyrazistego monogramu, opracowanego zgodnie z aktualnymi trendami i z wykorzystaniem nowoczesnego liternictwa, które stosują najpopularniejsze światowe brandy.

Zmieniamy się dla Was!

Po 7 latach zdecydowaliśmy się na wielka metamorfozę. W naszych nowych lokalach, oprócz nowego wystroju wprowadzony został live cooking. Klienci mogą obserwować proces przygotowywania potraw i przekonać się na własne oczy, że do ich produkcji używane są wysokogatunkowe składniki, w tym makarony i pomidory sprowadzane z Włoch. Pierwszym punktem uruchomionym w nowej odsłonie jest lokal usytuowany przy ul. Klimeckiego w Krakowie.

Uruchomienie zamawiarki

Rozwój delivery to odpowiedź na oczekiwania konsumentów i dynamiczną ewolucję tego kanału w Polsce. W związku z tym uruchomiliśmy dla naszych Klientów autorską zamawiarkę dzięki czemu mogą oni zamawiać nasze dania z dostawą bez konieczności wychodzenia z domu.

Uruchomienie pierwszego food truck'a

6 sierpnia to dzień, w którym uruchomiliśmy całkiem nowy dla nas koncept gastronomiczny jakim jest Food Truck, który na dobre zagościł na ulicach Krakowa. Dzięki temu wasze ulubione Makaruny będą jeszcze bardziej dostępne.

Makarun najlepszym Fast Food'em w Polsce

Marka Makarun została nagrodzona w prestiżowym konkursie Food Business Awards 2016. Sieć spaghetterii zajęła I miejsce w kategorii “Fast-food” oraz otrzymała wyróżnienie w kategorii "Efektywny rozwój marki”.

Uruchomienie systemu franczyzowego

Sukces związany z przekazaniem punktu przy ulicy Karmelickiej oraz niesłabnące zainteresowanie osób szukających pomysłu na biznes przyczyniło się do uruchomienia systemu franczyzowego sieci.

Otwarcie pierwszego punktu w Krakowie – maj 2012

W wyniku doświadczeń, ale i intuicji w głowach trzech studentów zrodziła się idea na stworzenie małej gastronomii w okolicach miasteczka studenckiego. Wspólnymi siłami opracowali koncepcję marki, produktu i funkcjonowania Makaruna. Pierwszy punkt otwarty został w maju 2012 roku w specjalnej przyczepie gastronomicznej przy ul. Kawiory, gdzie cieszył się ogromnym powodzeniem szczególnie wśród studentów.
Start - luty 2012

Nasz zespół

Marcin Szworak Współwłaściciel +48 691 254 638 marcins@makarun.pl
Przemysław Robert Tymczyszyn Współwłaściciel +48 694 559 453 przemek@makarun.pl
Piotr Stryszowski Kierownik działu Rozwoju +48 577 185 565 piotr@makarun.pl
Agnieszka Szworak Starszy specjalista ds. Rozwoju sieci +48 535 532 959 agnieszka.s@makarun.pl

Chcesz otworzyć własnego Makaruna?

Dowiedz się więcej
o naszej ofercie franczyzowej
Zobacz naszą ofertę!